Factori de risc ai disfunctiei erectile

PIGALLUS IMPUDICUSImage by Belgapixel's via Flickr

O mare varietate de factori pot contribui la aparitia disfunctiei erectile. Acestia includ:

Procesul de imbatranire – 80% dintre barbatii de la 75 de ani in sus sufera de disfunctie erectila. Multi barbati incep sa observe schimbari ale functiilor sexuale pe masura ce imbatranesc. Erectiile se obtin mai greu, nu mai sunt la fel de rigide, sau este nevoie de mai multe atingeri directe ale penisului pentru ca erectia sa fie obtinuta. Dar disfunctia erectila nu este este o consecinta inevitabila a procesului firesc de imbatranire. Disfunctia erectila apare cu precadere la barbatii in varsta deoarece ei au probleme mai multe de sanatate, ceea ce implica tratamente cu medicamente ce interfereaza cu functia erectila.

boala cronica – bolile de plamani, ficat, rinichi, inima, nervi, arteriale sau venoase pot conduce la disfunctia erectila. La fel se intampla si in cazul tulburarilor sistemului endocrin, si in special in cazul diabetului. Acumularea placilor ateromatoase in arterele dvs. (ateroscleroza), reduce de asemenea fluxul sanguin care ajunge la penisul dvs. Si, in cazul unor barbati, disfunctia erectila poate fi cauzata de nivele cazute de testosteron (hormoni masculini).

Anumite medicamente – o larga varietate de medicamente – inclusiv antidepresivele si medicamentele pentru hipertensiune, durere sau cancer de prostata – pot cauza disfunctia erectila interferand cu impulsurile nervoase sau cu fluxul sanguin din penis. Tranchilizantele si somniferele pot de asemenea cauza probleme de disfunctie erectila.

Anumite operatii sau leziuni – leziunea nervilor care controleaza erectia poate duce la disfunctia erectila. Aceste leziuni pot aparea daca va raniti in zona pelviana sau la coloana. Operatiile la vezica, cancerul de prostata sau cancerul rectal pot mari riscurile unei disfunctii erectile.

Abuzul de unele substante – abuzul de alcool, marijuana sau alte droguri, adesea cauzeaza disfunctia erectila si afecteaza dorinta sexuala.

Stresul, anxietatea si depresia – si alte conditii psihologice pot contribui la disfunctia erectila.

Fumatul – fumatul poate cauza disfunctia erectila pentru ca restrictioneaza fluxul sanguin din vene si artere.
Barbatii care fumeaza sunt mai predispusi la disfunctia erectila.

Obezitatea – barbatii care sunt obezi sufera mai des de disfunctia erectila decat barbatii cu greutate normala.
Sindromul metabolic – acest sindrom este caracterizat de grasimea de la burta, nivele nesanatoase de colesterol si triglicerida, hipertensiune, si rezistenta la insulina.

Mersul prelungit pe bicicleta – pe o perioada mai mare de timp, s-a demonstrat ca saua de la bicicleta exercita o presiune mare care comprima nervii si fluxul sanguin din penis, ducand la o disfunctie erectila temporara si la o insensibilitate a penisului.
Reblog this post [with Zemanta]

No comments:

Post a Comment